Teken- & schildercursus

Samen met Patrick Laroche bieden wij de mogelijkheid uw vakantie door te brengen in La Maison Riante, in combinatie met een cursus naaktmodel tekenen of één van de cursussen gehouden gedurende de zomermaanden.
Patrick Laroche is zijn opleiding gestart op de academie voor schone kunsten te Toulouse in 1979, waar hij zijn diploma behaalde (etsen) en werd onderscheiden met de “Grand Prix de dessin” van de stad Toulouse in 1984. Het jaar daaropvolgend vertrekt hij naar Japan. In Tokio, studeert hij aan de academie voor schone kunsten – Geidaï – en werkt 12 jaar als illustrator: kinderboeken, tijdschriften, reclame (Sony, Toyota, Shiseido…) als ook op cultureel gebied.
In 1990 ontvangt hij een prijs op het terrein van communicatie voor het werk dat hij verricht heeft voor het “l´institut Franco-Japonais”. Van 1995 tot 2005 woont hij tussen Londen en New York. In Londen ontmoet hij Dulip Sur van het Royal College, bij wie hij een verdere opleiding volgt. In New York, werkt hij aan het perfectioneren van zijn tekening met levend model à la “Art Student League”, en wordt hij onderscheiden voor zijn werk. Zijn werk is onder andere geëxposeerd door de Stricoff Gallery in Chelsea
(NY). Zijn passie is vooral tekenen en dan in het bijzonder naaktmodellen. Elke leerling is voor hem speciaal of het nu een beginner is of een ver gevorderde.
Voor Nederlanders en Vlamingen die het Frans niet beheersen: Patrick spreekt vloeiend Engels.

1 Inox
2 Chutney
1 Boîte à biscuits LU 40x40
3 Cadillac
4 Coquillettes
6 Sécotine
7 Psy
1 Faitout Vichy rouge 34x34
10 Oméga 3 -
8 Elmer
1 Petit bol fleurs bleues 25x25
9 Léonidas
5 Pirate alias Fifi
17 Nénuphar 1
12 Ellipse 1
11 Soba
18 Nénuphar 2
19 Nénuphar 3
1 Bol marocain 34x34
1 La passoire rouge 34x34
15 Kind of blue 2
1 Panier à oeufs 56x68 (2)
14 Kind of blue 1
13 Ellipse 2
16 Kind of blue 3
20221125_115845

MODEL TEKENEN

De workshop model tekenen wordt iedere zaterdag gehouden in Limogne en Quercy (2e en 4e zaterdag van iedere maand) of in  Rieupeyroux (1e en 3e zaterdag van de maand). De workshop begint om 10 uur en eindigt om half 5.
Gedurende het eerste uur worden korte sessies gehouden van ieder 2 tot 3 minuten. Later in de morgen worden de sessies uitgebreid tot ongeveer 15 minuten. Van 12 uur tot 2 uur is er middagpauze en wordt een gezamenlijke maaltijd genoten, waarbij iedere deelnemer een gerecht om te delen meebrengt (“auberge Espagnole”). In de middag worden langere sessies gehouden, wat de mogelijkheid biedt om uw tekeningen in detail uit te werken.
Het aantal deelnemers is beperkt to 12, dus een vroegtijdige reservering is aan te bevelen. De workshop is toegangkelijk voor iedereen, van de beginner tot de meer ervaren cursist.

 

 

 

 

 

 

ZOMER CURSUS
De zomer cursussen worden gegeven in de studio van Patrick – op 10 minuten lopen van La Masion Riante –  en wordt gehouden van eind juni tot begin september. Het ruime atelier is gesitueerd in een bijzondere omgeving met uitzicht over de heuvels van het het nationale park “Parc Naturel Régional des Causses du Quercy”. Alleen al de omgeving is het waard om hier te werken. De cursussen worden gehouden gedurende 4 dagen, van 8.30 uur tot 13.30 uur op maandag tot en met donderdag.

De drukpers
Een introductie en of verbetering van de techniek van het gebruik van de drukpers: linosnede (een hoogdruktechniek, waarbij een afbeelding wordt uitgesneden uit een stuk linoleum) en monotype (een methode die tot prachtige en kwalitatief hoogwaardige prenten kan leiden). Betaalbaar voor iedereen.
Twee eenvoudige en zeer toegankelijke methoden, zelf voor degenen die nauwelijks ervaring hebben. U zult versteld staan van de ontdekkingen en de mogelijkheden.

 

 

 

 

Schetsen
In het hart van het nationale park “Parc Naturel des Causses du Quercy”, de pittoreske dorpen in de omgeving in de vallei van de Lot, de kalkstenen plateaus  (“Causses”) vormen een inspiratiebron om uw schetsen te maken: middeleeuwse Franse wasplaatsen, kerken, traditionele markten, terrassen en uitzichtpunten, alles in een authentiek landschap. Gedurende 4 ochtenden verblijven we met schetsboek in de omgeving om een aantal schetsen te verzamelen om deze uit te werken in waterverf, pastelkleuren of aquarel. U leert perspectief aanbrengen en uw werk van een eigen identiteit te voorzien.

Iedere cursus heeft maximaal 5 deelnemers.

 

PRIJS EN BESCHIKBAARHEID
Model tekenen, 1 dagdeel van 5 uur: € 25 + € 10 voor het model. Maximaal 12 deelnemers.
Zomercursus, 4 halve dagen (20 uur): € 170, materiaal inbegrepen. Maximaal 5 deelnemers.

Voor informatie of om de beschikbaarheid te checken: vul het contactformulier in op de pagina contact op deze website, of neem direct contact op met  Patrick LAROCHE . Wilt u bij direct contact aangeven dat u via onze website contact opneemt met Patrick.

Visit Us On Facebook