Te zien en te doen

Kanoën op de Lot of Célé, wandklimmen of speleologie: de omgeving biedt volop mogelijkheden voor een actief avontuur. Of bezoek één van de vele historische steden en grotten. Ontdek de omgeving te voet, per fiets of zelfs te paard. En voor wie echt durft, is het zelfs mogelijk een ballonvaart mee te maken. Hieronder een aantal mogelijkheden.

Lantouy

De natuur

Streek van steen (de natuurstenen muurtjes) en water. Het water graaft grotten en afgronden,  verdwijnt uit het zicht komt elders weer boven. Zoals  de Gouffre de Lantouy.

canoe-lot

Waterpret

Kanoën op de Lot of Célé, organisaties zoals Kalapca of Passion Aventure ontvangen je graag. Of het “plan d’eau” van Cajarc bij de rivier de Lot, waar je kunt kanoën, paddleboarden, waterfietsen enz.

najac

Najac

Najac is een typisch Frans dorp en bestaat feitelijk maar uit 1 straat met oude panden met een oorsprong tussen de 13e en 16e eeuw. De straat slingert omhoog naar het verstrekte kasteel uit de 13e eeuw.

pont valentré

Cahors

Het symbool van de stad is de versterkte brug Pont Valentré. Slenter door de Boulevard Gambetta met zijn platanen, een vele cafés, restaurants en winkeltjes. Ten oosten hiervan ligt de oude wijk.

gouffre-de-padirac-grot-occitanie-535x357

Gouffre de Padirac

Ontdek de Gouffre de Padirac per gondel op de ondergrondse rivier tijdens een tocht door de verschillende ruimtes van de grot (waaronder de Salle du Grand Dôme, met een plafond van wel 94 meter hoog!)

Château de Cénevières

Chateau Cenevières

Het Château de Cénevières (op enkele km van Maison Riante) heeft zijn oorsprong in de 13e eeuw. De rondleidingen worden gegeven door de eigenaren, ‘s-avonds in een bijzondere setting.

foret singes

Dierentuinen

Bezoek het Forêt des Singes, waar bijna 150 berberapen (die vrij rondlopen) te zien zijn.  Of het Parc Animalier in Gramat, met 1000 Europese wilde en gedomesticeerde dieren.

ballon-2

De lucht in

Ervaar de sensatie van een echte ballonvlucht of voor wie echt durft: paragliding, deltavliegen en parachutespringen. Check de website van Les choses de l’air  of Airlinks

markt-cahors

De markten

Regelmatig worden traditionele markten gehouden, zoals in Limogne en Quercy,  Cajarc, Cahors en Villefranche de Rouergue. Klik hier voor een uitgebreid overzicht.

grot 3

Grottes des Carbonnières

Les grottes des Carbonnières: 350 meter galerijen en zes zalen – waarvan 1 zaal van 1000 m2 – zijn te bezichtigen. In de laatste zaal wacht een klank- en lichtshow.

saint cirq lapopie

Saint Cirq Lapopie

Verkozen tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk, torent Saint Cirq Lapopie hoog uit boven de rivier de Lot.  Vanuit het oude fort heb je een prachtig uitzicht over de rivier.

canyioning

Wandklimmen, speleologie en meer

Wie wil er nu niet eens een rotswand beklimmen, een parcours volgen langs rotswanden of zijn weg vinden in een ondergrondse rivier. Kijk op de website van Kalapca voor de mogelijkheden.

Chateau de Montal

Chateau Montal

Chateau de Montal: een kasteel in Renaissance stijl met 3 ronde en 1 vierkante toren. De oorsprong ligt in het begin van de 16e eeuw. In 1943 is hier de Mona Lisa verborgen voor de Duitsers.

randonnée-8

Paardrijden

In de omgeving zijn verschillende maneges die waar je een buitenrit of zelfs een meerdaagse stage (vooraf regelen!) kunt maken. Vind hier een manege in de buurt.

grot 8

Pech Merle

La Grotte du Pech Merle: een grot van circa 2 km lang gelegen, vlakbij het dorpje Cabrerets. Hier  zijn prehistorische rotstekeningen te vinden die tot de mooiste van Frankrijk worden gerekend.

rocamadour

Rocamadour

Een bezoek waard: de bedevaartplaats Rocamadour, gebouwd op een rots boven de rivier Alzou. Ervaar de unieke sfeer, een combinatie van geschiedenis, gezelligheid, kunst en een prachtig landschap.

randonnée-1

Wandelen

De uitgestrekte omgeving geeft de mogelijkheid om korte, lange of meerdaagse wandelingen te maken. Check de wandelingen vanaf het huis, in de directe omgeving of in het departement.

Chateau de Castelnau

Chateau Castelnau Bretenoux

Chateau Castelnau-Bretenoux is gebouwd tussen de 12e tot de 17e eeuw op een heuvel die verschillende valleien domineert: een vesting in rode steen met een donjon en verdedigingswallen.

golf villefranche

Golf

Le Golf du Totche: een compacte baan met 9 holes van 900 m lang en “par 25”, met een baan van het type “pitch and putt”. Geschikt voor zowel ervaren als beginnende golfers.

vissen lot

Vissen op de Lot

Één van de schoonste Europese rivieren, waar je naast karper en barbeel, ook meerval, paling, kopvoorn, baars, snoekbaars, forel en black bass vindt.

randonnée-10

Fietsen

Voor de sportieve fietser of gewoon op het gemak touren. Het office de tourisme heeft een aantal circuits beschreven, zowel voor de ATB of op de “gewone fiets“. Fietsen huren kan op diverse locaties.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grottesde Lacave

De Grotte de Lacave is één van de mooiere grotten in het departement. Een treintje brengt je in de grot, waarna de twaalf prachtige kamers van de grot worden bezocht. Zorg voor stevige schoenen.

Rosetta

Figeac

De stad is bekend door Champollion, die als eerste de steen van Rosetta, ontcijferde. Vraag het office de tourisme een wandeling (in het Nederlands) langs de vele historische gebouwen in de stad.

Abbaye de Loc Dieu

Abbaye de Loc Dieu

De Abbaye de Loc Dieu is gesticht in 1123 door 13 monniken in een omgeving bekend voor voor bandieten en struikrovers. De ruzies tussen monniken en bandieten zijn legendarisch geworden.

wijn

Wijn proeven

De donkere krachtige wijnen van Cahors (Malbec druif) of de wat zachtere wijnen van de Coteaux de Quercy (belangrijkste druif de Cabernet Franc). Er veel te ontdekken en te proeven.

Musée de Cuzals

Eco Museum Cuzals

Agrarische en oude ambachten staan centraal in het museum Cuzals, met demonstraties van vaardigheden en traditionele ambachten. Woensdagmiddag speciale workshops voor de kinderen.

train-du-quercy-38

Martel / stoomtrein

Martel is aangemerkt als één van de mooiste plaatsen van Frankrijk. Naast een bezoek aan het stadje is de stoomtrein van Martel met open wagons een echte aanrader.

Visit Us On Facebook