Natuur

‘Parc Naturel Régional des Causses du Quercy’: een landschap van steen en water.

Het landschap van het regionale natuurpark is typerend voor de Lot: het zacht glooiende reliëf van de Causses, de kalksteenplateaus van Gramat, St-Chels en van Limogne-en-Quercy, die hier en daar worden doorsneden door de valleien van de Lot en de Célé, en de steilwandige dalen van de Ouysse en de Alzou.
Wegen vormen schaduwrijke tunnels onder de bomen en voeren door vruchtbare komvormige dalletjes, uitgestrekte weilanden vol schapen, over heuveltjes en door kronkelende erosiedalen. Met grote regelmaat ontmoet u herten en ander wild.
Net zo kenmerkend voor de streek is het steen dat je hier overal tegenkomt. De natuurstenen muurtjes die door de Causses lopen als een kleine Chinese muur, de meren die in het rotssteen
zijn gevormd (meren van Saint-Namphaise), de stenen herdershutten en de gehuchten met wasplaatsen, cisterciënzer schuren en historische boerderijen.
Opvallend is ook de bijzondere loop van het water in het regionale natuurpark de Causses du Quercy. Het water verdwijnt in de scheuren in het kalkgesteente en graaft grotten en afgronden, waardoor hier en daar een beek plotseling uit het zicht verdwijnt en elders weer boven de grond komt. Het uitzonderlijk goed beschermde landschap herbergt bovendien hele ecosystemen.
Het park bezit vele bezienswaardigheden zoals het middeleeuwse stadje Saint-Cirq-Lapopie, het bedevaartsoord Rocamadour en de prehistorische grotten van Padirac en Pech Merle.

vallée lot-2
brebis
lantouy
cazelle
lavoir
vallée lot
rocamadour
vallée lot-2 brebis lantouy cazelle lavoir vallée lot rocamadour
Visit Us On Facebook