Actief

Kanoën, wandklimmen en speleologie.
Kanoën op de Lot of Célé, wandklimmen of speleologie: de omgeving biedt volop mogelijkheden voor een actief avontuur. Er zijn verschillende organisaties op maximaal een half uur rijden van La Maison Riante. Een aanrader: het “plan d’eau” van Cajarc bij de rivier de Lot, waar je kunt kanoën, paddleboarden, waterfietsen en meer.

canoe
canyioning
canoe-lot
plan d'eau-2
c-tyro
speleo
plan d'eau-1
escalade
macon
speloelogie-2
escalade-1
plan d'eau-3
canoe canyioning canoe-lot plan d'eau-2 c-tyro speleo plan d'eau-1 escalade macon speloelogie-2 escalade-1 plan d'eau-3

Te voet, te paard, samen met een ezel of op de fiets
De authentieke en uitgestrekte omgeving geeft een bijna onbeperkte mogelijkheid om korte, lange of zelfs meerdaagse wandelingen te maken. Het ‘Office de Tourisme’ van het departement kent ongeveer 150 beschreven wandelingen, van kort tot lang (o.a. de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella), van gemakkelijk tot voor de gevorderde wandelaar, éen of meerdere dagen, met of zonder ezel om de bagage te dragen.
Hier  kun je GPS-wandelingen downloaden die starten bij het huis of in de nabije omgeving (in GPX formaat).
Paardrijden je passie? in de nabijheid van La Maison Riante zijn er diverse maneges die u graag ontvangen.
Fietsen kan ook. Voldoende mogelijkheden voor de liefhebber, de sportieve fietser of de fanatieke ATB-‘er. Zelf ontdekken of gebruik maken van de ongeveer 80 routes die het Office de Tourisme beschikbaar heeft. Fietsen meenemen van huis hoeft niet: o.a. in Cajarc zijn fietsen te huur voor één of meerdere dagen.

randonnée-5
randonnée-10
randonnée-7
randonnée-1
randonnée-9
randonnée-8
randonnée-4
randonnée-6
randonnée-3
randonnée-2
randonnée-5 randonnée-10 randonnée-7 randonnée-1 randonnée-9 randonnée-8 randonnée-4 randonnée-6 randonnée-3 randonnée-2

Grotten
In de omgeving zijn diverse grotten te bezoeken, waarvan de Gouffre de Padirac (bijzondere druipsteengrot, te ontdekken deels per voet en deels per boot) en Pech Merle (prehistorische
grot met vele wandschilderingen) verreweg de bekendste zijn. Daarnaast: Les phosphatières du Cloup d’Aural (oude fosfaatmijnen), La Grotte de Foissac (prehistorische grot met ondergrondse rivier), Grottes des Carbonnières (6 grote zalen waarvan 1 meer dan 1000 m2), Grottes de Cougnac (vele zeer fijne stalactieten), Grotte des Merveilles (vele prehistorische wandschilderingen), Grottes de Lacave (een kleine ondergrondse trein brengt je naar het hart van de grot) en Grottes de Presque (een enorme stalagmiet van bijna 9 meter).

grot 1
grot 6
grot 7
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
grot 2
grot 4
grot 3
grot 8
grot 1 grot 6 grot 7 OLYMPUS DIGITAL CAMERA grot 2 grot 4 grot 3 grot 8

Wie durft?
Ervaar de sensatie van een echte ballonvlucht boven de ‘Causses du Quercy’. Bij gunstige weersomstandigheden wordt opgestegen voor een vlucht van ongeveer 2 uur, vroeg in de morgen of enkele uren voor zonsondergang. Voor de echte waaghalzen zijn er in de omgeving mogelijkheden voor paragliding, deltavliegen en parachutespringen.

ballon-1
delta-2
ulm-1
ballon-2
delta-1
parachute
ulm-2
ballon-1 delta-2 ulm-1 ballon-2 delta-1 parachute ulm-2

En verder …..
Een activiteitenpark voor de kinderen, dierentuinen, golfen, een boottocht op de Lot, karten, vissen. Noem het en er zijn mogelijkheden. Op zoek naar een bijzondere activiteit: vraag het ons en wij laten je weten wat de mogelijkheden zijn.

gramat
cap nature
boottocht
foret singes (2)
golf villefranche
cap-nature
foret singes
karthors
rocher-des-aigles-logo
reptiland
vissen lot
gramat cap nature boottocht foret singes (2) golf villefranche cap-nature foret singes karthors rocher-des-aigles-logo reptiland vissen lot
Visit Us On Facebook