De omgeving

Het departement Lot ligt in het zuidwesten van Frankrijk. Het plaatsje Saint Jean de Laur, gelegen in de driehoek Cahors, Figeac en Villefranche de Rouergue (departement Aveyron), ligt in het uiterste zuiden van het departement op de grens van de departementen Lot, Tarn et Garonne, Aveyron en Tarn.

De rivieren de Dordogne en de Lot (met talrijke zijrivieren zoals de Célé, Vers en Vert) vloeien kriskras door het departement. Het departement vertoont verschillende types van landschappen: in het noordoosten ligt de Ségala, een streek met een heuvelachtig reliëf dat tot 780 meter reikt, met een rijke flora en fauna en soms diepe kloven. Het grootste deel van het departement wordt gedomineerd door de ‘Causses’, kalkstenen hoogvlaktes zoals de plateaus van Gramat, Limogne en Quercy en St. Chels.

De Quercy blanc, ten zuidwesten van Cahors, de hoofdstad van het departement, bestaat uit kleine agrarische valleien. Er is ook nog de zanderige, boomrijke Bourianestreek.

Tot slot dient de schitterende vallei van de Lot vermeld; ze is op haar fraaist tussen Cahors en Saint-Cirq-Lapopie.

Het departement kenmerkt zich door rust en authenticiteit, en heeft voldoende te bieden voor een vakantie naar ieders wens. In de documenten hieronder zijn enkele mogelijkheden beschreven (klik op de titel).

Saint Jean de Laur en omgeving

Actief vermaak

Natuur

Kastelen en bijzondere plaatsen

Met de kinderen

Bekijk hieronder een film met de hoogtepunten in onze regio.

Visit Us On Facebook